Type 2 diabetes

Hvis du har fået konstateret type 2 diabetes, og har lyst til at høre om muligheden for at deltage i et klinisk forsøg, så udfyld venligst kontaktformularen til højre, eller se under igangværende studier

Diabetes er en sygdom, hvor kroppen bliver ude af stand til at omsætte det sukker (glukose), som er i blodet. Kroppen bruger hormonet insulin til at transportere glukosen fra blodbanen ind i cellerne. Når en person får diabetes, betyder det, at kroppen ikke kan lave tilstrækkeligt insulin eller bruge det korrekt. Glukosen forbliver i blodet i stedet for at blive transporteret ud til cellerne, hvilket medfører et højt niveau af sukker. Der findes flere typer diabetes, hvoraf de mest udbredte er type 1 og type 2. Type 1 opstår, når kroppen ikke kan producere tilstrækkeligt med insulin.


Ved Type 2 diabetes kan cellerne i kroppen ikke respondere korrekt på insulin, dette kaldes insulin resistens. I begyndelsen giver type 2 diabetes oftest ingen symptomer. Tidlige symptomer inkluderer træthed, øget tørst samt hyppige vandladninger. 

Type 2 diabetes udvikles langsomt over tid og rammer oftest overvægtige. Øget mængde fedt i kroppen gør det vanskeligere for cellerne at bruge insulin korrekt. Lavt aktivitetsniveau, usund kost og overvægt øger således risikoen for at udvikle type 2 diabetes. Type 2 diabetes er desuden arveligt, og derfor er man i øget risiko, hvis der er type 2 diabetes i familien.


Behandlingen af diabetes består af motion, sund kost og medicinsk behandling. Ved at holde blodsukkerniveauet meget tæt på det ideelle niveau, kan symptomerne minimeres, og det er i nogle tilfælde muligt at udskyde eller helt undgå senfølger. Det er desuden vigtigt at behandle blodtryk og kolesterol for at begrænse udviklingen af senfølger.

 

Bliv kontaktet

Bliv kontaktet Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/InsertUmbracoFormWithTheme.cshtml)
Bliv kontaktet
Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/InsertUmbracoFormWithTheme.cshtml)